fbpx

Waarom aluminium

Milieubescherming

  • Ontwerp

  • Comfort

  • Energie

  • Veiligheid

  • Milieubescherming

  • Prijs/kwaliteit

Functionele en gebruikersvriendelijke soorten ramen en deuren zijn zeer belangrijke aandachtspunten bij het ontwerpen van een gebouw. Aluminium ramen zijn niet meer alleen in school- of kantoorgebouwen te zien. Ze presenteren zich uitstekend als een element van moderne eengezinswoningen in verhouding tot de ingetogen kleuren van de gevel.

Flexibiliteit en geschiktheid voor vorming van aluminium maakt het mogelijk om ramen van verschillende ongebruikelijke afmetingen en vormen, bijv. van een trapeze, te maken. Dezelfde eigenschap heeft invloed op het feit dat de raamprofielen smaller kunnen zijn en bepaalt dus het esthetische uiterlijk van de ramen, die daardoor slanker lijken en een groter beglazingsoppervlak hebben. Bovendien vergroten smalle profielen optisch zelfs de kleinste ramen. Het dient ook te worden toegevoegd dat aluminium kozijnen ook veel breder kunnen zijn en dat er zelfs extreem grote en zware beglazingen in kunnen worden ingebed. Het kleurenpalet van aluminium profielen is vrijwel onbeperkt. Ze kunnen worden gepoedercoat in elke RAL-kleur of geanodiseerd. De keuze voor aluminium is een beslissing voor uw hele leven. Aluminium is een materiaal waar u niet echt voor hoeft te zorgen. De duurzaamheid en het feit dat de coating op het oppervlak UV-bestendig is, maken aluminium systemen zeer eenvoudig te onderhouden. Een kleine hoeveelheid water, een spons en een neutrale zeep, die geen krassen veroorzaakt, is voldoende om aluminium systemen te reinigen. Dit is een aanzienlijke vereenvoudiging in vergelijking met houten systemen die om de paar jaar vernieuwd en opnieuw geschilderd moeten worden.

Thermische isolatie is de basisparameter voor het classificeren van raamschrijnwerkconstructies.
Dankzij het jarenlange werk van de schrijnwerkfabrikanten en de ontwikkeling van de materiaaltechniek is er echter enorme vooruitgang geboekt en vandaag de dag garanderen aluminium ramen een uitstekende warmte-isolatie en voldoen ze aan de verwachtingen van zelfs de meest veeleisende beleggers. Een passend niveau van isolatie wordt verzekerd door een thermische breuk tussen het binnen- en buitenprofiel te plaatsen.

Thermische onderbrekingen van polyamide

Reynaers Aluminium bereikte zeer goede thermische isolatieparameters door een thermische onderbreking van glasvezelversterkte polyamide in het aluminiumprofiel in te voeren. Hoe breder de strepen, hoe hoger het isolatieniveau. De keuze van het materiaal is geen toeval – polyamide heeft uitstekende mechanische eigenschappen en is, in tegenstelling tot PVC, recyclebaar, wat past bij de milieuvriendelijkheid van Reynaers Aluminium.

Thermische onderbrekingen van noryl

Voor de meest veeleisende projecten heeft Reynaers Aluminium de MasterLine 8 en MasterLine 10 raam- en deursystemen ontwikkeld. Ze gebruiken een thermische onderbreking met nog betere noryl-eigenschappen dan polyamide. Bij de HI+-variant (hoogste isolatieniveau) wordt de onderbreking aangevuld met een reflecterende coating en afgedicht met schuimrubberen inzetstukken, die een extra thermische barrière vormen.

Profal kan momenteel aluminium ramen vervaardigen met een warmteoverdrachtscoëfficiënt (voor het hele raam) van minder dan 0,8-1,0 W/(m2K), wat betekent dat ze ook kunnen worden gebruikt in de energiezuinige bouw.

Profal Kielce Sp. z o.o.

ul. Kościuszki 52/76
25-316 Kielce

Klantendienst
tel. +48 507 050 050
e-mail. biuro@profalkielce.pl

Schrijf een bericht